Mediamyynti Palaute

Näköislehti

Digilehti kuuluu nyt myös painetun Länsi-Savon tilaukseen

Digilehden käyttäjätunnuksena toimii tilauksen yhteydessä antamasi sähköpostiosoite. Mikäli sähköpostiosoitteesi ei ole tiedossamme, voit ilmoittaa sen joko sähköpostilla osoitteeseen tilaukset@lansi-savo.fi tai soittamalla lehden tilaajapalveluun (015 350 3600). Salasanan luot itse ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä. Kirjaudu sivun oikean yläreunan Kirjaudu-linkistä.

Mobiilisovelluksen voit ladata osoitteessa www.lansi-savo.fi/lataasovellus.

Lue lisää: 10.5.: Digilehti sisältyy nyt kaikkiin Länsi-Savon tilauksiin

Näköislehti

Länsi-Savon digitilaus sisältää näköislehden, mobiilisovellukset sekä lehtiarkiston. Näköislehti on Länsi-Savon sähköinen näköisversio.

Mobiilisovelluksissa on näköislehden lisäksi tuoreita uutisia sekä sääennuste.

Tutustu mobiilisovelluksiin tästä.

Sama käyttäjätunnus toimii sekä näköislehdessä että sovelluksissa.

Tutustu näköislehtemme ilmaiseen koenumeroon.

Kirjaudu sivun oikean yläreunan Kirjaudu-linkistä.

 

Uudet asiakkaat

  • Näköislehden lukeminen edellyttää voimassa olevaa yhdistelmä- tai digitilausta. Tee digitilaus tästä.

  • Voit myös ostaa päivän numeron tekstiviestillä tästä.

  • Sovellus löytyy iOS:lle, Androille ja Windows Phonelle - sekä puhelimille että tableteille. Lataa mobiililaitteellasi sovellus valitsemalla oman mobiililaitteesi sovelluskauppa:


▼ Usein kysyttyä

▼ Miten pääsen näköislehteen?

Näköislehden lukeminen edellyttää voimassa olevaa yhdistelmä- tai digitilausta.

Kirjaudu sivun oikean yläreunan Kirjaudu-linkistä.

Tarvitset tilauksen yhteydessä antamasi sähköpostiosoitteen ja salasanan. Uuden tai unohtuneen salasanan saat painamalla tästä linkistä.

Kirjautuminen on tehtävä vain kerran, sen jälkeen selain muistaa kirjautumisesi.

Päivän näköislehteä pääset lukemaan klikkaamalla lehden etusivua.

▼ Miten siirryn sivulta toiselle?

Näköislehti-ikkunan oikeassa ja vasemmassa reunassa on nuoli-painikkeet. Niistä voi siirtyä lehdessä eteen- ja taaksepäin.

Toinen vaihtoehto on nuolinäppäimet: oikealla siirryt lehdessä eteenpäin ja vasemmalla taaksepäin.

Voit myös klikata hiirtä sivun päällä, ja hiiren vasen näppäin pohjassa siirtää sivuja eteen ja taakse.

▼ Minulla näkyy aukeama. Saanko lehden luettua sivu kerrallaan?

Lehti näkyy aukeama kerrallaan. Voit toki suurentaa sivun niin, että näet vain yhden sivun sisältöjä.

Hiiren oikealla näppäimellä Näytä kuva -valinnalla saat kuvan yksittäisestä sivusta. Mutta huomaa, että silloin poistut näköislehdestä. Voit palata siihen vaikkapa selaimen edellinen sivu -valinnalla tai painamalla Alt + nuoli vasemmalle.

▼ Aukeamalla teksti on kovin pientä. Miten saan tekstin näkymään paremmin?

Tekstiä suurennetaan klikkaamalla hiiren vasenta näppäintä. Toinen klikkaus pienentää sivun alkuperäiseen kokoon.

Jos haluat suurentaa sivun haluamaasi kokoon, käytä hiiren rullaa. Eteenpäin pyörittäminen suurentaa ja taaksepäin pyörittäminen pienentää. Sivun kokoa voi muuttaa myös plus- ja miinusnäppäimillä. Tämä on tarkempi tapa kuin hiiren rulla.

▼ Miten sivun sisällä liikutaan?

Vaihtoehtoja on parikin. Nuolinäppäimillä voit liikkua vasemmalle ja oikealle, ylös ja alas. Tai paina hiiren vasen näppäin pohjaan, tartu sivuun ja liikuttele sitä haluamallasi tavalla. Kun haluat siirtyä lehdessä eteenpäin seuraavalle aukeamalla suurennetulta sivulta, klikkaa ensin hiirellä sivu pienemmäksi, ja siirry nuolinäppäimillä tai hiirellä raahaamalla.

Olen urheilun ystävä, ja haluaisin siirtyä suoraan urheilusivulle. Miten se tapahtuu? Vasemman ylänurkan painikkeesta klikkaamalla aukeaa lehden sisällysluettelo. Siitä voit siirtyä suoraan haluamallesi osastolle.

▼ Voinko lukea näköislehteä älypuhelimella tai tabletilla?

Tottahan toki – lukeminen onnistuu älylaitteen selaimella.

Suosittelemme kuitenkin, että älypuhelimelle ja tabletille lataat erillisen sovelluksen. Se löytyy sovelluskaupasta hakusanalla Länsi-Savo tai menemällä osoitteeseen lansi-savo.fi/sovellus. Sovellus on ilmainen. Ensimmäisellä kerralla sovellus kysyy käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotka ovat sama kuin selaimella luettavaan näköislehteen.

Sovelluksessa on päivän näköislehden lisäksi tuoreita uutisia ja sääennuste. Sovellus on iOS:lle, Androidille ja Windows Phonelle.

▼ Voinko ladata näköislehden omalle tietokoneelleni?

Lataaminen onnistuu tällä hetkellä vain Chrome-selaimella. Klikkaa vasemman ylänurkan kuvaketta. Sisällysluettelon alareunassa on Lataa-painike. Muilla selaimilla ei tätä ominaisuutta vielä ole.

▼ Mistä löydän vanhat lehdet?

Sivulla lansi-savo.fi/nakoislehti on päivän lehden etusivun kuvan alapuolella linkki Arkisto. Klikkaa sitä.

▼ Entinen näköislehti toimi hyvin. Miksi vaihdoitte uuteen?

Lukijoiden internetin käyttö on siirtynyt ja siirtyy yhä enemmän tabletteihin ja älypuhelimiin. Vanha näköislehti oli toteutettu tekniikalla, joka ei toimi tableteissa eikä älypuhelimissa parhaalla mahdollisella tavalla. Useat lukijat toivoivat, että pääsisivät näköislehteen myös älylaitteilla.


▼ Usein kysyttyä mobiilisovelluksista

▼ Voinko lukea päivän lehteä älypuhelimella tai tabletilla?

Voit lukea lehtiä mobiilisovelluksella näköislehtinä. Sovellus on sekä iOS:lle, Androidille että Windows Phonelle, sekä älypuhelimille että tableteille.

Näköislehti sisältää koko painetun lehden sisällön, sekä uutiset että mainoksetkin, myös liitteet.

Sovelluksessa on myös päivän tuoreet online-uutiset sekä seuraavan päivän lehden uutisia. Tarjolla on myös sääennuste.

Sovellus on ilmainen, mutta lukeminen vaatii yhdistelmä- tai digitilauksen. Näköislehdessä ja sovelluksessa käytetään samoja käyttäjätunnuksia. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite.

▼ Mistä saan sovelluksen?

Kunkin käyttöjärjestelmän sovelluskaupasta. Kirjoita hakuun lehden nimi ja lataa sovellus. Sovellus on ilmainen. Lukemiseen tarvitset yhdistelmä- tai digitilauksen ja sisäänkirjautumisen.

▼ Miten luon käyttäjätunnuksen ja salasanan?

Kun olet ladannut sovelluksen, sinulla on yhdistelmä/digitilaus ja meillä on tilaustiedoissamme sähköpostiosoitteesi, mene selaimella lehden verkkopalveluun ja paina etusivun oikeasta yläreunasta Kirjaudu-linkkiä. Klikkaa avautuvassa ikkunassa Luo tai vaihda salasana –linkkiä ja kirjoita sähköpostiosoitteesi ja paina Lähetä-painiketta. Lähetämme sinulle linkin, josta pääset luomaan/vaihtamaan salasanan.

Jos et löydä sähköpostiamme, tarkista roskapostikansiosi.

Voit luoda salasanasi myös sovelluksessa. Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, sovelluksessa on Unohdin salasanani -linkki. Klikkaa sitä, ja lähetä sähköpostisoitteesi. Saat paluupostissa verkko-osoitteen, jossa voit luoda salasanan.

Muistathan, että salasanassa on oltava vähintään 6 merkkiä/kirjainta.

▼ Pitääkö sovellukseen antaa käyttäjätunnus?

Kyllä vain, sekä käyttäjätunnus (sähköpostiosoite) että itse valitsemasi salasana (vähintään 6 merkkiä tai kirjainta). Ne tarvitsee kirjoittaa vain ensimmäisellä käyttökerralla – sen jälkeen sovellus muistaa kirjautumisen.

▼ Miten kirjaudun ulos?

Vasemman yläkulman valikosta avautuu näkymä, jossa voit valita päivän lehden, tuoreet uutiset tai sääennusteen. Alareunassa on Asetukset-valinta. Siellä on Kirjaudu ulos –painike.

▼ Miten lataan päivän lehden?

Kun olet ladannut sovelluksen, käynnistä sovellus painamalla näytöllä sovelluksen kuvaa. Voit valita, luetko tuoreita uutisia, päivän näköislehden vai katsotko sääennusteen. Näköislehti latautuu, kun painat etusivun kuvaa – kunhan olet yhteydessä internetiin.

▼ Onko sovelluksessa muuta sisältöä kuin päivän lehti?

On toki. Sovelluksen yläreunasta voit valita Lehdet, Uutiset tai Sää. Lehdet-osiossa on päivän lehti näköislehtenä, siis painetun lehden sähköisenä kopiona. Myös arkisto.

Uutiset-osiossa on päivän tuoreet online-uutiset, sekä myös seuraavan päivän lehden juttuja. Ne erotat +-merkistä.

Sääosiossa on ennusteet: vuorokauden ennuste tunneittain sekä tulevan viikon ennuste. Sovellus tunnistaa, missä olet ja kertoo sijaintipaikkasi ennusteen – kunhan laitteesi paikannus on päällä.

▼ Mihin aikaan lehti ilmestyy sovelluksessa?

Julkaisemme lehden viimeistään klo 6.

▼ Onko sovelluksessa lehden liitteet?

Kyllä on. Maanantaisin ilmestyy tv-liite, ja ilmoitusliitteet julkaisupäivien mukaan.

▼ Tekniikka kehittyy – voiko uutisia kuunnella?

Kyllä vain. Toistaiseksi kuitenkin vain Applen iOS-sovelluksessa. Sivun yläreunassa on painike, jolla uutiset saa kuulumaan.

▼ Voinko muuttaa tekstin kokoa?

Kun olet avannut uutiset, yläreunassa on kaksi A-kirjainta. Niistä painamalla voit suurentaa ja pienentää tekstin kokoa. Tämä toimii vain iOS-sovelluksessa.

▼ Voiko juttuja jakaa sosiaalisessa mediassa?

Voi. Kun sinulla on juttu avattuna, oikean yläreunan painikkeesta voit lähettää linkin Facebookiin, Twitteriin ja WhatsAppiin.

▼ Voinko lähettää jutun linkin kaverille?

Voit. Kun luet uutisia, oikeassa yläreunassa on painike, jolla voit lähettää uutisen verkko-osoitteen sähköpostilla. Uutinen avautuu verkkopalveluun.

▼ Mitä mainoksia sovelluksissa on?

Näköislehdessä on aivan samat mainokset kuin paperilehdessäkin. Uutiset-osioon myydään mainoksia myös erikseen.

▼ Löytyykö sovelluksesta vanhoja lehtiä?

Kyllä vain. Lehdet-osiossa näytetään päivän lehden etusivun alla muutaman päivän lehdet, ja alempaa löytyy arkisto. Lehden etusivun kuvaa klikkaamalla lataat lehden arkistosta.

▼ Voinko tehdä sovelluksessa hakuja?

Haku-toimintoa sovelluksessa ei ole.

▼ Sovellus meni jumiin. Mitä teen?

Kirjaudu sovelluksesta ulos ja uudestaan sisälle. Ellei tämä auta, poista sovellus ja lataa uudestaan.


Länsi-Savo järjestää arvonnan, jonka palkintona on HP 255 G5 kannettava tietokone (arvo 489 €).

Arvonta suoritetaan 5.9.2017 ja arvontaan osallistuvat kaikki tilaajat, jotka ovat rekisteröineet digitunnukset nyt tai jo aiemmin. Kilpailu on voimassa 31.8.2017 asti. Arvontaan voivat osallistua 18 vuotta täyttäneet henkilöt. Kaakon Viestintä Oy maksaa arpajaisveron. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Arvonnan järjestäjällä on oikeus julkaista arvonnan tulos julkaisemassaan lehdessä ja digitaalisissa tuotteissa. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointiin henkilötietolain mukaisesti. Kaakon Viestinnän henkilökuntaan kuuluvat ja heidän perheenjäsenensä eivät voi osallistua arvontaan.